ÉRLELT SAJTOK

 

Sajtországban az érlelt sajtjainkat csak szénatejből készítjük, ami olyan tehén pasztörizálatlan (nyers) tejéből készül, amely semmiféle erjesztett takarmányt (siló, répaszelet, sörgyári moslék) nem kapott, hanem kizárólag legelőn tartották, és jó minőségű szénával és abrakkal etették.

A szénatej a tejtermelés legősibb formája, hagyományos, fenntartható tejgazdaságokban tartott állatok teje. Más tejektől eltérő jellege abban áll, hogy előállítása során nem alkalmaznak erjesztett takarmányokat és a gazda kötelezettséget vállal a következő feltételek betartására: géntechnológiával módosítottnak minősülő állatokra és takarmányokra vonatkozó tilalom, azaz GMO-mentesség. Pl: Németországban is csak 5 % a kizárólag szénatejet használó sajtkészítők száma.

trappista

Trappista sajt

Trappista sajt Trappista sajtunkat a tiszta enyhén dióbélre emlékeztető íz jellemzi. Reszelni, csemegézni kiválóan alkalmas. Méltó résztvevője lehet egy üveg borral egy kellemes baráti beszélgetésnek.

Füstölt trappista

Füstölt trappista sajt

Trappista sajtunkat bükkfával füstöljük, míg elnyeri szépséges aranybarna színét, és utánozhatatlan ízét, aromáját.

Sajtország alpesi

Alpesi érlelt sajt

Alpesi érlelt sajtunk különleges tradicionális módon készül, 100 % szénatejből. Egyedi zamata az érlelési idő alatt alakul ki, ami kellemesen zamatos.

alpesi

Füstölt alpesi érlelt sajt

Alpesi sajtunkat bükkfával füstöljük, míg elnyeri szépséges aranybarna színét, és utánozhatatlan ízét, aromáját.

vörösborban érlelt sajt

Vörös borban érlelt sajt

A sajtkorongot minőségi vörösborba helyezzük 2 x 24 órára, ezalatt a sajt kérgét befogja a bor utánozhatatlan színt és zamatot adva. Az érlelés során a végleges ízek kialakulnak a sajtban, kiegészítve a vörösbor adta pikáns zamattal.

diós-érlelt

Diós érlelt sajt

Dió tinktúrában érlelt félkemény sajt Diós kérgű sajtunk különleges eljárással készült diólevél tinktúrában érlelt félkemény sajt. Különleges íze, aromája sok sajtkedvelő kedvence.