ÉRLELT SAJTOK

 

Sajtországban az érlelt sajtjaink alapanyagát Jersey teheneink kiváló minőségű teje adja. Teheneink etetése kizárólag kukoricadara, árpa, széna, és lucerna.A szálas takarmány erjesztés nélküli.

 

 

A jó alapanyag feltétele a jó minőségű termékeknek, ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő takarmányozásra.

 

trappista

Trappista sajt

Trappista sajt Trappista sajtunkat a tiszta enyhén dióbélre emlékeztető íz jellemzi. Reszelni, csemegézni kiválóan alkalmas. Méltó résztvevője lehet egy üveg borral egy kellemes baráti beszélgetésnek.

Füstölt trappista

Füstölt trappista sajt

Trappista sajtunkat bükkfával füstöljük, míg elnyeri szépséges aranybarna színét, és utánozhatatlan ízét, aromáját.

Sajtország alpesi

Alpesi érlelt sajt

Alpesi érlelt sajtunk különleges tradicionális módon készül, 100 % szénatejből. Egyedi zamata az érlelési idő alatt alakul ki, ami kellemesen zamatos.

alpesi

Füstölt alpesi érlelt sajt

Alpesi sajtunkat bükkfával füstöljük, míg elnyeri szépséges aranybarna színét, és utánozhatatlan ízét, aromáját.

vörösborban érlelt sajt

Vörös borban érlelt sajt

A sajtkorongot minőségi vörösborba helyezzük 2 x 24 órára, ezalatt a sajt kérgét befogja a bor utánozhatatlan színt és zamatot adva. Az érlelés során a végleges ízek kialakulnak a sajtban, kiegészítve a vörösbor adta pikáns zamattal.

diós-érlelt

Diós érlelt sajt

Dió tinktúrában érlelt félkemény sajt Diós kérgű sajtunk különleges eljárással készült diólevél tinktúrában érlelt félkemény sajt. Különleges íze, aromája sok sajtkedvelő kedvence.