HEVÍTETT GYÚRT SAJTOK

parenyica

Parenyica tekercs

Parenyica tekercsünk teljes nyers tehéntejből kézműves technológiával készül, ami hevítve és gyúrva nyeri el végleges formáját.
A füstöléshez minden esetben bükkfa aprítékot használunk, ami megadja a sajt különlegesen szép színét, utánozhatatlan illatát és ízét.

fonat

Parenyica korbácska

A korbácska parenyica sajt hosszúra húzott zsinórjából készül. Szét lehet bontani „zsinórokra” emiatt főleg a gyerekek kedvence. De kiváló dekoráció hidegtálakon is. Igény szerint hosszabb, akár 60-70 cm hosszúságban is rendelhető.

Parenyica fonatok

Parenyica fonat

A fonat vastagabbra húzott parenyica sajtból készül, ami szeletelve szendvicsek méltó koronája.

14047190_1204274069636016_1647789165607661164_o

Parenyica aszalt szilvás gombolyag

4 db aszalt szilva vékony parenyica szállal körbe tekerve.

Parenyica batyu

Parenyica fűszeres krémsajtos batyu

Parenyica batyuba töltött ízesített krémsajt. A változatos ízvilág miatt valódi különlegesség. Kulináris élvezetet a lágy krémsajton kívül a lila hagyma, petrezselyem, sonka, és a vörös áfonya adja, mind emellé még hab a tortán a bükkfával füstölt sajt. A látvány meg….. 

krémsajtos rúd

Parenyica fűszeres krémsajtos rúd

Parenyica batyuba töltött ízesített krémsajt. A változatos ízvilág miatt valódi különlegesség. Kulináris élvezetet a lágy krémsajton kívül a lila hagyma, petrezselyem, sonka, és a vörös áfonya adja, mind emellé még hab a tortán a bükkfával füstölt sajt. Lehűtve kiválóan szeletelhető, a hidegtálak királynője.

22047974_1702355306473353_7228626587986045981_o

Parenyica aszalt szilvás tekercs

A klasszikus parenyica tekercsbe 3-5 szem aszaltszilva tekerve. A gyümölcsös édeskés füstölt sajt valódi ínyencség.

sonkás rúd

Parenyica sonkás rúd

A parenyica sajtba göngyölt Fürdői füstölt sonka, prímán kiegészíti a sajt ízét. Az egyik személyes kedvencem ez a variáció. Csak ajánlani tudom

Kolbászos rúd

Parenyica kolbászos rúd

A parenyica sajtba tekert házi jellegű tartósítószer mentes Isaszegi füstölt kolbász méltó töltelék. Rendelhető csípős változatban is.

Chilis borsos parenyica rúd

Parenyica chilis borsos rúd

A parenyica rúdban lapuló chillipor és feketebors fokozza a sajt ízét, zamatát. A chilli finom csípőssége fokozza az élményt. Rendelhető pokoli csípős változatban is, az igazán merészek és bevállalósok számára.

sajtkukac

Parenyica sajtkukac

Vékony parenyica szálból készült kis falatkák, ideális kísérői egy baráti társaságban zajló beszélgetésnek. Gyerekek, felnőttek nagy kedvence.

Chilis borsos sajtkukac

Parenyica chilis borsos sajtkukac

Chillivel megbolondítva igazán maradandó élmény pár kukacka elfogyasztása.

fokhagymás kifli

Parenyica fokhagymás kifli

A parenyica sajtba olíva olajon pirított reszelt fokhagyma kerül, ami fokozza a kulináris élményt. Aki a fokhagymát kedveli, annak tuti választás ez a sajt.

Chilis csokis rúd

Parenyica chilis csokis rúd

A parenyica sajtba 90%-os reszelt étcsokoládé és finoman adagolt mennyiségű chillipor kerül, ami kiemeli az édes, sós, füstölt ízt. Első harapásnál az édes csoki íz dominál, majd sorban a sajt, a füst és a végén az enyhén csípős íz jelentkezik. Rendelhető több chillivel is.